Wijnproeverijen

Hier vindt u de diverse thema's van de wijnproeverijen. Wilt u een ander thema of heeft u specifieke wensen? Neem dan contact met mij op voor een offerte. Ook voor kleine groepen.

Inleiding in de wijnwereld

Vindt u wijn maar moeilijk? Wilt u er graag iets meer over weten? Tijdens deze wijnproeverij behandelen we a.d.h.v. de bekendste druiven / wijngebieden de winebasics. Een proeverij vol met tips en tools voor de beginnende wijnliefhebber.

Wat ruik en proef ik?

We kunnen allemaal ruiken, maar het benoemen van geuren valt vaak tegen. Bij deze proeverij gaan we de meest voorkomende geuren ruiken. Na de proeverij bent u beter in staat om de geuren te benoemen en kunt u meer vertellen over de wijn in uw glas.

Biologisch, Biodynamisch en Natuurwijn

Wat is dat, biologische wijn? Wat zijn de verschillende biologische stijlen? Is de kwaliteit beter, of smaak het lekkerder? Ik geef antwoord op al deze vragen en we proeven alleen maar "groene" wijnen.

Landen thema

Frankrijk: het wijnland bij uitstek, maar misschien wilt u meer proeven en leren van wijnland Italië. Of misschien toch van Spanje? Tijdens dit thema proeven we wijnen van diverse druivenrassen uit de verschillende wijngebieden van het wijnland.

Lekkere wijnen uit diverse gebieden!

Bij deze wijnproeverij geen thema, maar gewoon lekkere wijn met een goed verhaal. De wijn kan overal vandaan komen. Van Nederland tot Afrika en van Chili tot Nieuw-Zeeland.

Kaas & wijn

Een combinatie die werkt én lekker is! We proeven verschillende wijnen met de daarbij behorende kaas. Proef waarom de één wel en de andere juist niet goed bij elkaar past.

Wijn weetjes

Tijdens deze wijnproeverij gaan we misverstanden over wijn te lijf. Gewapend met een glas vol lekkers gaan we de strijd aan tegen onwaarheden. No-nonsense proeverij met lekkere wijn.

Mousserende wijnen

Bubbels, bubbels en nog eens bubbels. We proeven op deze wijnproeverij verschillende mousserende wijnen uit diverse streken en landen. Van Lambrusco tot en met Champagne.